DATUM NAREDNOG DEŠAVANJA
 • 12. May, 2022. 00:00 - 14. May, 2022. 00:00 Završeno
LINKOVI

  Dečji kulturni centar Beograd ima čast da Vas pozove da učestvujete na XI muzičkom Festivalu horova dece i mladih FEDEHO koji će se održati od 12. i 13. maja 2022. godine, a revija pobednika 14. maja. Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.

  Priliku da učestvuju na festivalu imaju svi dečiji horovi iz Srbije. Festival okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama. Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na jednom od koncerata ovogodišnje Međunarodne manifestacije dece Evrope „Radost Evrope”. Pored proglašenja najboljeg hora, žiri će proglasiti i podeliti nagrade horovima koji su se istakli u raznim vidovima izvođenja što je naglašeno u propozicijama festivala.

  Zbog epidemiološke situacije Dečji kulturni centar Beograd će primeniti sve mere neophodne da bi se učesnici osećali sigurno.

  Ove godine autor obaveznih kompozicija je dr Krstina Parezanović, muzički pedagog i teoretičar.U prilogu Vam šaljemo note i tekst za kompoziciju:

  ,, Vaskršnji jorgovani” Kristine Parezanović – za I kategoriju (mlađi horovi)
  ,,Tebe poem” Kristine Parezanović – za II kategoriju (stariji horovi) – četvoroglasna verzija
  Propozicije za učešće na Festivalu, kao i prijave možete videti na sajtu www.dkcb.rs ili će Vam biti prosleđeno elektronskim putem na Vaš zahtev . Prijave za učešće treba da se dostave elektronskim putem na mejl stevan.neskovic@dkcb.rs ili info@dkcb.rs, najkasnije do 29. aprila 2022. godine.

  Kotizacija za učešće na festivalu je 4000 RSD.

   

   

 • Nema komentara.
 • Dodaj rezenciju
  Prati nas na Instagramu kako bi lakše pronalazio aktivnosti za svoje klince

  Budi najinformisaniji roditelj u parkiću!