Na samom ulazu u zaštićeno prirodno područje Bojčinske šume, nalazi se etno restoran Bojčinska Koleba – mesto koje autentično dočarava duh starog Srema i tradiciju života u hrastovim šumama Donjeg Srema. Otvoren 2006. godine, restoran neguje stari sremački stil u ambijentu i kuhinji, s posebnim akcentom na specijalitete od mangulice.
Naziv koleba potiče od naziva za privremena boravišta ljudi koji su nekada čuvali svinje u šumi – i upravo ta atmosfera je ovde verno rekonstruisana. Restoran raspolaže velikom salom od 100 mesta, manjom salom za 40 gostiju i prostranom baštom sa 200 mesta, u hladu stogodišnjih hrastova.
Bojčinska Koleba je poznata po vrhunskim proizvodima od mangulice – autohtone rase svinja koje se gaje slobodno u šumi. Na meniju se nalaze domaći suhomesnati proizvodi (kobasice, šunka, buđola, čvarci), nedeljni ručak u tradicionalnom stilu, jela sa roštilja, čuveni ovčiji paprikaš, riba na tanjirači, fiš paprikaš petkom i druge đakonije.
Restoran je savršen za proslave, timbildinge i porodična okupljanja, uz tamburaše i domaću atmosferu. U ponudi su i domaće rakije, vina domaćih proizvođača i prirodni sokovi.
Smešten na samo 30 minuta od centra Beograda, Bojčinska Koleba je pravo mesto za beg u prirodu, dobru hranu i autentičan sremski doživljaj.
Dodaj rezenciju